Wie een garage aan huis heeft wilt natuurlijk dat deze er mooi afgewerkt uitziet, veilig is en goed bestand is tegen inbraak. Maar welke typen garagedeuren zijn er zoal verkrijgbaar die aan deze eisen voldoen? Je leest het in deze blog.

De elektrische roldeur: goede isolatie en goed bestand tegen inbraak

Deuren voor garages zijn er in allerlei varianten en uitvoeringen. Een van de bekendste varianten is de elektrische garagedeur die naar boven toe open rolt. Deze deursoort wordt ook wel sectionaaldeur of roldeur genoemd.

Dit type garagedeur is ideaal, omdat de deur in de garage weinig ruimte in beslag neemt. Dat komt doordat de panelen tijdens het openen onder een kleine hoek worden gekanteld en direct onder het plafond worden gehangen.

Daarnaast is het deurblad goed geïsoleerd en wordt de deur op slot gezet met behulp van een pin die in de motor van de garagedeur zit. Deze pin wordt naar buiten geschoven als de deur zich in gesloten toestand bevind.

De kanteldeur: praktisch en betaalbaar

Een ander veelvoorkomend type garagedeur, is de garage kanteldeur van het merk Hörmann. Deze garagedeur wordt aangetrokken en kiept dan omhoog naar binnen.

Kanteldeuren staan bekend als gebruiksvriendelijk en hebben een goede prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met andere typen deuren.

Helaas zijn met name de oudere modellen kanteldeuren niet altijd even goed beveiligd tegen inbraak. Dat komt door de relatief eenvoudige sloten. Maar geen nood: mocht je extra sloten op de deur willen aanbrengen, dan kun je die los kopen bij een garagedeur specialist.

Garages met openslaande deuren: praktisch ruimtebesparend

Garages met dubbel openslaande deuren worden ook wel duoports genoemd. Deze deuren zijn populair, omdat ze een goede en snelle doorloop mogelijk maken. Maar ook het feit dat dit type garagedeur onderhoudsvrij is, spreekt veel mensen aan.

Bovendien kunnen de deuren van extra veilige sloten worden voorzien, die voorkomen dat onbevoegden je garage makkelijk binnen kunnen komen. Een ander voordeel van openslaande deuren, is dat ze ruimtebesparend zijn. De deurbladen klappen naar buiten toe open, waardoor je de complete ruimte in de garage tot je beschikking hebt.

Zo verklein je de kans op een inbraak via de garagedeur

Hoewel moderne garagedeuren met hun goede sloten relatief veel veiligheid bieden en het inbrekers lastig maken om binnen te komen, zijn er diverse mogelijkheden om de deuren nog meer inbraakbestendig te maken.

Zo is het aan te raden om bij de garagedeur een buitenlamp te plaatsen. Als het iets is waar inbrekers een gruwelijke hekel aan hebben, is het wel een goed verlichte woning. Kies hierbij voor een goede lamp met bewegingssensor, zodat de lamp alleen aanspringt als er iemand in de buurt is.

Meer advies nodig?

Kom je er na het lezen van dit artikel toch niet helemaal uit welke deur je moet kiezen? Ga dan naar een specialist in garagedeuren toe en vraag om advies.

Categories: Homemaker

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *