De zomer is maar net voorbij en de herfst is alweer officieel begonnen. Inmiddels zijn de eerste regenachtige dagen alweer een feit. Dit betekent dat de koude dagen weer voor de boeg staan. Als je dan kletsnat thuis komt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer warm worden.

Niks is makkelijker dan lekker voor de kachel of verwarming te gaan zitten. Heb je deze nog niet in huis, denk dan is aan een elektrische verwarming. Zo ben je voor je het weet weer lekker warm. Lees hieronder alles over een elektrische verwarming!

Hoe werkt een elektrische verwarming?

Een elektrische verwarming is een elektrisch apparaat dat elektriciteit omzet in warmte. Er wordt gebruik gemaakt van een verwarmingselement die in de kachel is geplaatst.

De radiator van de verwarming wordt aangesloten op het stroomnetwerk van je huis. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van gas maar van elektriciteit.

Elektrische verwarming vs gasverwarming

Een elektrische verwarming heeft enorm veel voordelen ten opzichte van een gasverwarming. Hieronder zijn deze voordelen op een rijtje gezet.

  • Milieuvriendelijk: een elektrische verwarming is een stuk milieuvriendelijker dan een gasverwarming. Door geen gebruik meer te maken van een gasverwarming, draag je dus bij aan een duurzaam milieu! Nederland wil van het gas af en in 2050 de CO² uitstoot met 95% verminderen. Tijdens het gebruik van elektriciteit vindt namelijk geen CO² uitstoot plaats.
  • Kostenbesparing: een gasverwarming heeft regelmatig onderhoud nodig en moet na ongeveer 10 tot 15 jaar vervangen worden. Elektrisch verwarmen heeft als voordeel dat het vrijwel geen onderhoud nodig heeft en het gaat ook een stuk langer mee! Dit hangt wel af van het type model dat je kiest.
  • Bij een gasverwarming ben je verplicht om het aan te laten sluiten op de gasleidingen, dus je hebt weinig vrijheid wat betreft het plaatsen van de verwarming. Elektrisch verwarmen heeft als voordeel dat het niet nodig is om het aan te laten sluiten op gasleidingen, dus je hebt de vrijheid om het te plaatsen waar je wilt!
Categories: Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *