De zomer is nog maar net voorbij en de koude dagen komen er alweer aan! Om lekker warm te blijven is het aanschaffen van haardhout een prima oplossing! Tijdens het kopen van haardhout kom je er echter achter dat het niet zomaar een aankoop is. Er zijn namelijk verschillende soorten haardhout en elke type heeft diverse eigenschappen.

Ben jij op zoek naar haardhout in Groningen? Wil je weten wat de voordelen zijn van haardhout en de verschillende soorten? Lees dan goed deze blog door!

Ovengedroogd haardhout in Groningen

Ovengedroogd haardhout is hout wat door middel van droogovens is gedroogd. Haardhout is uiteraard in Groningen te verkrijgen. De droogte van haardhout wordt uitgedrukt in een vochtigheidspercentage.

Hout dat net gekapt is heeft een vochtigheidspercentage van 50%, terwijl ovengedroogd haardhout een vochtigheidspercentage heeft van 20% of minder. Dit is een van de vele voordelen van ovengedroogd haardhout ten opzichte hout dat net gekapt is. Doordat het vochtigheidspercentage zo laag is, kan het hout sneller en langer branden.

Een ander voordeel van ovengedroogd haardhout, is dat er geen ongedierte of schimmel in het hout zit. Door het drogen gaan deze er namelijk uit.

Verschillende soorten haardhout in Groningen

In Groningen zijn er veel verschillende soorten haardhout te koop. Hieronder is er een overzicht te vinden van de verschillende soorten haardhout die te verkrijgen zijn:

  • Berken
  • Beuken
  • Braaihout
  • Essen
  • Elzen

Haardhout kopen en leveren in Groningen

Ben jij al geïnteresseerd in het kopen van haardhout in Groningen en wil je het daarnaast ook thuis geleverd hebben? Dan is dit geen enkel probleem. De blokken haardhout worden namelijk gestapeld op een pallet. Dit zorgt ervoor dat het hout intact blijft.

Het is handig om te weten dat de ondergrond voor een palletwagen verhard dient te zijn. Pallets met haardhout kunnen namelijk niet over gras, zand of grind worden gereden. Mocht dit toch het geval zijn, kan er een oplossing bedacht worden. Je moet dit wel van tevoren duidelijk aangeven!

Categories: Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *