Tegenwoordig zijn er veel bezigheden waar je je op een dag mee bezighoudt. Het is daarom niet zo vreemd dat je je eigen huis niet altijd even goed kunt schoonhouden. Wat kan je dan het beste doen? Huur ik een schoonmaakster in, misschien schoonmaakbedrijf Nieuwegein of kan ik het misschien toch wel zelf aan? In dit blog geef ik je tips om je huis schoon te houden.

 

Maak een overzicht

Pak een stukje papier en een pen en schrijf alle werkzaamheden in je eigen huis op. Denk zo breed als mogelijk, bijvoorbeeld wc schoonmaken, de was doen en opvouwen, stofzuigen, etc. Zet ze onder elkaar en vul daarnaast in hoe vaak je het per week of per maand wilt doen om het huis schoon te houden. Vervolgens schrijf je op hoe veel tijd je per keer ervoor kwijt bent. Zo kan je alles bij elkaar optellen en weet je al gauw hoeveel uur je per week moet schoonmaken.

 

Maak een takenverdeling

Nu het overzicht duidelijk in zicht is, kan je aan de slag met het indelen van de taken. Heb je meerdere huisgenoten dan kan je dit verdelen onderling. Laat alle huisgenoten zelf bepalen wat ze willen doen en kijk dan wat erover blijft. Zo hoeft niet iedereen altijd de ‘rotklusjes’ te doen, maar zal dit worden verdeeld.

 

Schoonmaakbedrijf inhuren

Heb je toch te weinig tijd over, overweeg dan een schoonmaakbedrijf in te huren. Woon je in de buurt van Utrecht, zoek dan een schoonmaker Utrecht. Een schoonmaker of schoonmaakbedrijf inhuren die dichtbij je woont zal je ook onnodige kosten voorkomen. Als ze van heel ver moeten komen, dan is er een grote kans dat ze voorrijkosten zullen rekenen. Zorg daarom dat je iemand zoekt in de buurt en zorg dat er duidelijk afspraken met elkaar wordt gemaakt.

Categories: Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *