Heb je plannen om op termijn te emigreren en wil je internationaal gaan verhuizen? Dan is het verstandig om tijdig een erkende verhuizer te regelen. Internationale verhuizingen die verzorgd worden door erkende verhuizers bieden de garantie op een veilige, professioneel uitgevoerde en goed verzekerde verhuizing. En dat is natuurlijk wat iedereen die van woning én land gaat veranderen wil. Je wilt dat je huisraad en inboedel snel, intact en zorgvuldig worden vervoerd naar je nieuwe woning, op het samen afgesproken moment. Maar hoe vind je het beste bedrijf onder de erkende verhuizers? Met de tips die wij hieronder voor je verzameld hebben gaat je dat zeker lukken!

1. Controleer de verhuizer(s) die je op het oog hebt

Als je een erkende verhuizer zoekt is het eerste om goed op te letten, kijken of het betreffende verhuisbedrijf is aangesloten bij de Organisatie voor erkende verhuizers. Dit is de brancheorganisatie die garant staat voor verhuisbedrijven die een professionele service leveren en gegarandeerde kwaliteit bieden.

2. Vraag naar garantieregelingen en verzekeringen

Wil je zeker weten dat je met een professionele en ervaren internationale verhuizer van doen hebt? Vraag dan goed na of de betreffende onderneming garantie kan bieden mocht het bedrijf onverhoeds failliet gaat. Verhuizers met een erkende status zorgen dat geplande internationale verhuizingen ook in die gevallen gewoon doorgaan. Ze beschikken hiervoor over een verzekering. Ook zijn ze goed verzekerd tegen schadegevallen die onverhoopt tijdens een verhuizing kunnen ontstaan.

3. Spreek persoonlijk af bij de betreffende onderneming

Aan te raden is om, voordat je in zee gaat met een verhuisonderneming, persoonlijk af te spreken op de bedrijfslocatie van de verhuizer. Je krijgt dan een goede indruk van de professionaliteit van het verhuisbedrijf. Je kunt beter beoordelen of het bedrijf bij je past en direct een offerte op maat laten maken.

4. Begin tijdig met je vooronderzoek

Bij een internationale verhuizing komt veel kijken. Begin dus op tijd met de inventarisatie van mogelijke kandidaten om de verhuizing voor jou rond te maken. Begin minimaal 8 maanden van tevoren met het inventariseren van mogelijk geschikte bedrijven. Zo voorkom je stress en kun je diverse verhuisbedrijven rustig en grondig onderling vergelijken op betrouwbaarheid, prijs en kwaliteit.

5. Lees de prijsopgave en voorwaarden goed door

Voordat je gaat tekenen is het verstandig om de prijsopbouw en algemene voorwaarden van het verhuisbedrijf goed te lezen. Zo weet je zeker dat er geen verborgen kostenposten in de offerte zijn opgenomen.

 

Categories: Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *