Verschillende type wandtegels

Net als vloertegels zijn wandtegels sfeer bepalend en kunnen een ruimte dus maken of breken. Passende wandtegels uitzoeken is dus niet iets waar je te licht over moet denken. Wanneer je op zoek gaat naar wandtegels dan kom je er al snel achter dat het aanbod overweldigend is. Er is een grote diversiteit in soorten, maten en kleuren, met elk hun eigen stijl. In dit artikel worden de verschillende soorten tegels op een rij gezet. 

Keramische wandtegels

Keramische tegels worden gemaakt van natuurlijke klei. De tegels zijn sterk, gemakkelijk te onderhouden en zeer duurzaam. Dit maakt het een aantrekkelijke keuze ten opzichte van vele andere soorten tegels. De grote verscheidenheid aan vormen, kleuren, maten en ontwerpen zorgen er voor dat deze tegels in elk interieur passen. Bovendien zijn de tegels waterdicht, kleurvast en krasbestendig, wat ze uitermate geschikt maken voor de hal, woonkamer of zelfs op vochtige plekken zoals de badkamer.

Natuursteen wandtegels

In veel gevallen word een natuursteen gecombineerd met wandtegels van natuursteen. Hierdoor creëer je een mooi geheel. Het is mogelijk om de gehele wand en vloer te bekleden met één soort natuursteen, maar het gebruik van meerdere, bijpassende, steensoorten kan juist een mooi effect geven. Natuursteen wandtegels kunnen gebruikt worden in de woonkamer of hal, maar ook in de keuken of badkamer kunnen natuursteen tegels prima toegepast worden. Natuursteen is, zoals de naam al doet vermoeden een natuur product. Elke tegel is uniek, daarom  zorgen natuursteen wandtegels voor een exclusieve uitstraling.

Portugese wandtegels

Dé trend op dit moment zijn Portugese tegels voor vloer en wand. De wandtegeltjes zijn te verkrijgen in cement en keramiek. Portugese wandtegels zijn in veel verschillende kleuren en patronen te krijgen. Door de diversiteit in kleuren en dessins kun je elke ruimte een authentieke uitstraling geven.

Betegel bijvoorbeeld één wand met een uitgesproken tegel en laat deze eruit springen. Door de overige wanden in een vergelijkbare tint te tegelen ontstaat er een prachtige een eenheid en tevens warme sfeer.

Mozaïek wandtegels

Een ruimte bekleden met mozaïek is een eenvoudige en veelzijdige manier om een huis aan te kleden. Ga voor een Marokkaanse stijl badkamer of geeft de keuken een industriële flair, mozaïektegels zorgen altijd voor een wauw-factor in huis. Met mozaïektegels kun je in de keuken een opvallende achterwand of randdetail creëren die zowel effectief als stilistisch is. Stijl deze af met mooie keukenaccessoires voor een prachtig geheel. Of  je nu kiest voor glas-, marmer- of steenmozaïektegels, de mogelijkheden om een waterbestendige, betegelde spatwand te maken zijn eindeloos. Ook mozaïek is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren die passen bij elke interieurstijl. 

Zoals je kunt lezen is het aanbod wandtegels enorm. Zowel in soorten als maten vormen en kleuren. Oriënteer je goed naar een passende wandtegel zodat deze goed in de beoogde ruimte past. Totaaltegel is al meer dan 10 jaar importeur van de mooiste tegels voor vloer en wand. Wij helpen onze klanten graag bij het maken van een doordachte keuze.

Categories: Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *