Overweeg je een gietvloer aan te schaffen? Daar zul je vast geen spijt van krijgen. Deze moderne, naadloze en tijdloze vloer is steeds populairder geworden. Deze prachtige vloer is mogelijk in elke woning. Wordt hij op een goede manier gelegd, dan kun je er jarenlang plezier van hebben. En dan nu de voordelen:

Makkelijk in onderhoud

Een vloer is toch wel een van de plekken in je woonkamer die het snelst vies wordt. Denk aan geknoeid drinken, kruimels, voetafdrukken of sporen van kinderen of huisdieren. Op gietvloeren is dit geen enkel probleem. Je hoeft niet bang te zijn dat het vuil in de vloer trekt. Bij een houten vloer is dat bijvoorbeeld wel het geval. Met een vochtig doekje haal je zo al het vuil weg.

Warmte

Heb jij ook zo’n hekel aan koude voeten? En loop je toch het liefst op blote voeten door je woonkamer? Dan wordt je vast en zeker niet blij van een plavuizen vloer. Een vloer van gietijzer is echter ideaal. Deze voelt altijd heerlijk warm aan. Is het voor jou nog niet comfortabel genoeg, dan kun je prima kiezen voor een combinatie met vloerverwarming.

Geluiddempend

Houden jouw buren ook niet van geluidsoverlast? Vindt jij het echter maar niets om je kinderen altijd tot stilte te manen? En houd je zelf af en toe ook wel van wat drukte om je heen? Een vloer van gietijzer is geluiddempend, dus ideaal.

Gietvloer woonkamer is brandvertragend

Een van de ergste dingen die je kan overkomen in je woning is toch wel brand. En tja, er is geen enkele reden om te denken dat dit bij jou nooit zal gebeuren. Een gietvloer vertraagt een eventuele brand. Dit komt door een aantal componenten die in de vloer aanwezig zijn.

Hygiënisch

Heb jij regelmatig kindjes over de vloer? Vind je het lekker om zelf af en toe lekker op de grond te zitten? Dan wil je natuurlijk wel dat de vloer hygiënisch is. Omdat er geen naden in de vloer zitten, hoef je niet bang te zijn dat er vuil achterblijft.

Zoals je ziet is een gietvloer woonkamer een ideale oplossing. Omdat hij lang meegaat, ben je nog eens bijzonder duurzaam bezig ook.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *